Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Reality show Celebrity Big Brother mizí v Británii z obrazovek

31. ledna 2012
Čtení na 1 minutu

Nevysílat další kolo reality show Celebrity Big Brother v Británii se dnes rozhodla místní kabelová televizní stanice Channel 4. Podle agentury AFP se tak stalo poté, co program vyvolal polemiku ohledně údajného rasismu některých svých účastníků.

Příští reality show Celebrity Big Brother měla stanice vysílat od ledna 2008, podle všeho i za účasti Paris Hiltonové. Ta se měla stát nejlépe placenou a nejslavnější účastnicí této britské show, která však začátkem roku vzbudila pobouření poté, co v ní byla údajně rasisticky šikanována indická herečka Shilpa Shettyová.

Jednatřicetiletá Shettyová, jejíž údajně rasistické šikanování ze strany spolusoutěžících v televizní reality show vyvolalo bouři nevole v Británii a Indii, nakonec v soutěži zvítězila a na půdě britského parlamentu se sešla s bývalým premiérem Tonym Blairem.

Shettyová byla ve vile vystavena posměškům části soutěžících kvůli tomu, jak se obléká a jak prý špatně vaří. V pořadu byla také nazývána “psem” nebo “princeznou”. Skupina soutěžících zesměšňovala její indický přízvuk, kritizovala, že Indové jedí rukama, a záměrně komolila její jméno. Její kritici obviňování z rasismu odmítali.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon