Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Strašnické divadlo uvede indickou pantomimu

31. ledna 2012
Čtení na 1 minutu

Ve Strašnickém divadle se ve středu 3.10. v 19.30 na pódiu sejde devět indických mimů, aby zde postupně sehráli devítku pantomimických výstupů. Ojedinělé umění se odehraje pod vedením slavného mima a obnovitele této tradice Jogeshe Datty z kalkatské Jogeshovy akademie pantomimy, která od 70. let 20. století pod vedením svého zakladatele oživuje tisícileté umění indické pantomimy mukabhinaya.

Herci si ke ztvárnění zvolili například historické téma, jakým je vyprávění o Sítě a Hanumanovi z indického eposu Ramajana. V drtivé většině však diváci uvidí pantomimické ztvárnění veskrze společenských či globálních problémů jakými jsou otázka celosvětového míru, důsledky přetechnizované moderní společnosti, ekologie či přírodní katastrofy. Akce se koná pod záštitou Indické ambasády. Plné vstupné činí 149,- Kč, snížené 99,- Kč.

PROGRAM:

Už žádnou krev
Ať ticho přinese světu mír. Po celém světě dochází k vraždám a masovému zabíjení. Nevinní lidé jsou vražděni. Ať násilí přestane a ať svět mimů přispěje svým uzdravujícím dotykem. Ať se všichni stanou občany světa plného lásky a klidu.

Zloděj
Zloděj přemožený hladem zapomene na svou kořist a chňapne po jídle. Výstup obsahuje pozoruhodnou pasáž s iluzorní skleněnou stěnou.

Sita a Hanuman
Vyprávění z Ramajany. Opičí generál Hanuman byl vyslán Ramou, aby zachránil jeho ženu Situ, kterou unesl král démonů Ravana.

Tsunami
Rybář se nemůže vrátit domů kvůli celonárodnímu neštěstí na moři.

Od narození ke smrti
Jednotlivá stádia lidského života od lůna po zánik.

Robot
Ve světě plném strojů a nástrojů se ztrácí lidskost

Očekávání
Hamižnost zbavuje lidi rozumu.

Nechte mě žít
Neničte stromy, aby mohl vzniknout svět bez znečištění. Vědec Sir Jagadish Chandra Bose
dokázal, že stromy jsou živé bytosti jako my.

V.I.P
Velmi důležité osoby se vždy snaží udržovat svou důstojnost a nedělat nic skutečně dobrého pro svět.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon