Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Studenti mediálního kurzu nastoupili na praxi do ČT

31. ledna 2012
Čtení na 1 minutu

Dva studenti mediálního kurzu, který organizuje o.s. Romea v rámci projektu „Podpora Romů v Praze“, nastoupili 2. dubna na pilotní stáž do redakce zpravodajství České televize. Začala tím další fáze přípravy 11 kurzistů na možnost uplatnění v oblasti medií.

Claudii Lavičkovou a Tomáše Bystrého přijal šéf zpravodajství ČT Zdeněk Šámal na pilotní třítýdenní stáž, během níž mají kurzisté možnost seznámit se s principy práce v televizním zpravodajství. Vystřídají postupně několik pořadů, ve kterých budou absolvovat celodenní proces přípravy a realizace vysílání. Po uplynutí zkušební doby budou mít studenti možnost ve stáži pokračovat.

Mediální kurz probíhá od března 2006 formou víkendových výukových bloků. Obsahem studijního plánu jsou předměty úzce související s teorií i praxí novinářské práce- např. Český jazyk, Práce s PC, Publicistické žánry, Sociologie, Rétorika, Rozhlasová tvorba, Televizní tvorba atd. V kurzu učí renomovaní lektoři jako Jiřina Šiková, Libor Dvořák, Aleš Vrzák a další. Na konci dubna nastoupí další skupina studentů na stáž do Českého rozhlasu.

V případě vašeho zájmu o studenty mediálního kurzu pište na vzdelavani@romea.cz nebo volejte na 608 729 190.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon