Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Topolánek bude kvůli Čunkovi jednat s lidovci i zelenými

31. ledna 2012
Čtení na 1 minutu

Premiér Mirek Topolánek (ODS) bude o dalším osudu lidoveckého místopředsedy vlády Jiřího Čunka jednat se zástupci KDU-ČSL i Strany zelených. Topolánek to řekl novinářům po dnešním zasedání kabinetu, další podrobnosti nesdělil.

“Budu jednat jak se Stranou zelených, tak s KDU-ČSL,” prohlásil. Tuto odpověď prý povauje za vyčerpávající a nevidí důvod, proč sdělovat cokoli navíc. Nepotvrdil ani, že se v nejbližší době má konat schůzka lídrů všech tří vládních stran. “Nevím o žádné koaliční schůzce,” uvedl.

V době, kdy se konala tisková konference po zasedání vlády, se před Strakovou akademií konala demonstrace Romů a romských aktivistů požadujících odvolání Čunka. Protesty vyvolaly výroky šéfa lidovců o Romech jako o “opálených lidech, kteří dělají binec a ohně na náměstích”. Mezi několik desítek účastníků zavítal i Čunek a ministryně Damila Stehlíková (SZ), která má na starosti menšiny včetně romské.

“Jiří Čuňek prokázal jistou odvahu, že šel mezi romské demonstranty a diskutoval s nimi,” soudí Topolánek. Myslí si, že kritizované Čunkovy výroky byly dezinterpretovány.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon