Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Trochu jiní Cikáni jdou do nebe

31. ledna 2012
Čtení na 1 minutu

Netradiční pojetí klasického muzikálu Cikáni jdou do nebe bude k vidění 22. prosince od 16 a 20 hodin na scéně pražského Švandova divadla.

Namísto herců se představí Ida Kelarová a Dezider Dužda, kteří spolu s amatérskými zpěváky sboru Apsora předvedou nejznámější muzikálové melodie. Ke spolupráci Kelarová přizvala další umělce. O hudební doprovod se tak vedle smyčcového kvarteta Hanky Dohnálkové postarají pianista Tomáš Kačo a kytarista Jan Dužda. Představení vzniklo v režii Petera Serge Butka.

Film Cikáni jdou do nebe byl natočen v půli 70. let minulého století v bývalém Sovětském svazu v režii Emila Loteanu. Český divák měl možnost seznámit se s příběhem zlodějíčka koní Zobarem a krásnou Radou počátkem 80. let, naposledy pak od roku 2004, kdy se i díky Idě Kelarové hraje v pražském divadle Bez zábradlí. Dodnes tak baladický příběh, který zobrazuje vášnivou lásku milenecké dvojice na pozadí reality života kočovného cikánského tábora začátkem dvacátého století, učarovává mnohým divákům.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon