Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

V Břeclavi napadla trojice útočníka mladíka, který přišel o ledvinu. Prý šlo o Romy.

16. dubna 2012
Čtení na 1 minutu

Trojice útočníků v neděli večer na břeclavské ulici zranila kolemjdoucího mladíka. S těžkými zraněními skončil v nemocnici.

Policie pátrá po třech pachatelích, kteří napadli v Břeclavi patnáctiletého chlapce. Jak řekla agentuře Mediafax břeclavská policejní mluvčí Kamila Haraštová, poškozený utrpěl těžká zranění.

Incident se stal v neděli večer na ulici Jana Palacha v blízkosti hotelu Terezka.

"Mladíka měli napadnout tři pachatelé mezi osmou až devátou hodinou. Příčiny útoku jsme dosud nezjistili," uvedla Haraštová.

Podle ní hoch utrpěl závažná zranění.

"Žádáme občany o spolupráci při hledání útočníků. Kdokoliv může poskytnout informace na lince 158," vyzvala mluvčí.

Agentura Mediafax zjistila od matky napadeného, že byl chlapec v ohrožení života kvůli vnitřnímu krvácení. "Doktoři řekli, že má poškozená játra a natrženou ledvinu. Hned musel na operaci a o ledvinu přišel," sdělila Mediafaxu žena.

Podle ní jí syn řekl, kdo jej napadl.

"Přišli k němu tři romští občané a chtěli po něm cigaretu. Když řekl, že nemá, povalili ho na zem a zbili. Kolem nákupního centra se podobných skupin pohybuje spousta a můj syn není prvním, koho tito lidé napadli," zdůraznila matka.

Jak dodala, situace by se měla co nejdříve řešit. "Chtěla bych zabránit tomu, aby se další matka ocitla v podobné pozici. Já jsem ráda, že syn žije, ale celý život bude žít bez ledviny. Nyní leží na ARO v nemocnici a do školy půjde podle doktora nejdříve až za měsíc. Nevím, jestli nebude muset opakovat ročník," řekla matka. 

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon