Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Vládní zmocněnkyně uspořádala pro zástupce obcí seminář o Strategii boje proti sociálnímu vyloučení

02. února 2012
Čtení na 1 minutu

Ve čtvrtek 2. února uspořádala vládní zmocněnkyně pro lidská práva a Agentura pro sociální začleňování seminář pro zástupce obcí seminář o opatřeních, která obsahuje Strategie boje proti sociálnímu vyloučení. Semináře se zúčastnily téměř čtyři desítky zástupců obcí z celé republiky.

NEPŘEHLÉDNĚTE
Politici ze Šluknovska si vyříkali problémy s vládní agenturou pro sociální začleňování

„Cílem semináře bylo podrobně představit zástupcům obcí, se kterými spolupracuje Agentura pro sociální začleňování, jednotlivá opatření, která obsahuje Strategie, a v následné diskuzi vyslechnout jejich názory i dotazy týkající se zavádění opatření do praxe,“ říká vládní zmocněnkyně pro lidská práva Monika Šimůnková. „Cítili jsme v tomto vůči městům, se kterými spolupracujeme jistý dluh, který se k nám z obcí a měst opakovaně vracel, a jsem ráda, že jsme ho dnešním setkáním mohli splatit,“ dodává.

Na semináři, který se konal ve starém tiskovém sále Strakovy akademie, vystoupili odborní pracovníci Agentury pro sociální začleňování, který vedli jednotlivé pracovní skupiny podílející se na vzniku Strategie. Ti představili jednotlivé oblasti a navrhovaná opatření. Po každé představené oblasti následovala diskuze.

Strategii boje proti sociálnímu vyloučení v letech 2011-2015 schválila 21. září vláda jako koncepční materiál pro řešení problematiky sociálního vyloučení v České republice. Strategie obsahuje více než 70 opatření a ukládá jednotlivým resortům konkrétní úkoly s konkrétními termíny plnění.

DOKUMENT

Strategie boje proti sociálnímu vyloučení na období 2011 – 2015

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon