Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Výstava NEviditelní o Romech z různých koutů Evropy

31. ledna 2012
Čtení na 1 minutu

Ve čtvrtek 2. srpna se od 17 hodin v plzeňské Galerii Bílé nároží uskuteční vernisáž výstavy dokumentárních fotografií Lukáše Houdka.

Jedná se o soubor čtyřiceti snímků pořízených během cest autora po romských ghettech a osadách v několika zemích Evropy. Autor ukazuje Romy takové, jací se mu jeví na základě jeho osobních zkušeností a několikaletého zájmu o romskou problematiku. Součástí výstavy bude i audioinstalace, která by měla návštěvníkům zprostředkovat nahlédnutí do víru života romské osady.

Lukáš Houdek je studentem 3. ročníku romistiky na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. V červnu roku 2006 uvedl putovní autorskou výstavu s názvem HELLO PAKISTAN, která zachycovala osudy pákistánských dětí a jejich rodin, které byly zahrnuty do programu humanitární pomoci Ministerstva vnitra ČR Pákistánu po zemětřesení v roce 2005. V současné době se věnuje zpracovávání tématu stárnoucích homosexuálů v české společnosti a projektu United peoples of London, který je koláží klasických fotografií rozmanitých obyvatel této metropole s fotografiemi cestujících londýnského metra pořízené mobilním telefonem.

Výstavu NEviditelní finančně podpořilo Statutární město Plzeň a jejím organizátorem je občanské sdružení Ponton. Potrvá do 31. srpna.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon